"Ми маємо перелік усіх російських військових частин, що зараз перебувають в Україні, їхні місця дислокації, кількість особового складу та наявне у них озброєння", — заявив начальник Генштабу ЗСУ генерал-полковник Віктор Муженко, передає Український кризовий медіацентр.

Він додав, що ще в січні не було задокументованих доказів прямих зіткнень з військовими частинами Росії, адже ті перебували переважно в тилу бойовиків. Уже в лютому, за словами Муженка, регулярні підрозділи збройних сил РФ брали безпосередню участь у боях під Дебальцевим, Чорнухиним та Логвиновим.

Зараз я вже можу говорити про те, що в цих боях українська армія завдала важких втрат саме російській армії, і зірвала її агресивні плани подальшого наступу,
— наголосив він.

"Ми знаємо, що і сьогодні регулярні частини російської армії продовжують перебувати в Україні. Наприклад: 15-а окрема мотострілецька бригада 2-ї армії Центрального військового округу, 8-а окрема мотострілецька бригада, 331-й повітряно-десантний полк з Костроми 98-ї повітряно-десантної дивізії та інші", — перелічив начальник Генштабу.

У Муженка є також інформація про те, що деякі військові частини, які брали участь в окупації України — 98-у та 106-у повітряно-десантні дивізії — планують залучити до участі у військовому параді 9 травня у Москві.

До слова, Росію серйозно стурбувало прибуття в Україну американських десантників.