"Російський Генштаб готував операцію по захопленню Дебальцевського вузла, я думаю, з середини вересня минулого року", — написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, скоро стане відомо, як до захисту цих ключових населених пунктів підготувались українські генерали.

У них було цілих 5 місяців і підтримка всієї країни, для того, щоб зміцнити Дебальцеве і всі підступи до нього. Або Вуглегірськ та Дебальцеве встоять і противник буде відкинутий на свої рубежі, або я не зможу пояснити народу України, який голосував за мене і партію Народний Фронт, того, чому так відбувається, що ворог наступає, а для наших керівників це стає несподіванкою,
— написав нардеп.

Геращенко вважає, що зараз можна ще утримати ситуацію, якщо наносити контрудари по базах бойовиків у Горлівці, Стаханові та інших опорних пунктах терористів, з яких вони ведуть наступ на Дебальцеве.

"Розвідка знає, що зараз бойовики кинули всі свої сили на блокування і оточення Дебальцевого. 95% танків та іншої бронетехніки кинуті ними зараз на Чорнухине і Вуглегірськ. Значить, треба бити їм в тили і проводити відволікаючі маневри, поки вони там слабкі", — наголосив радник Авакова.

Нагадаємо, начальник головного управління МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив про черговий обстріл Дебальцевого бойовиками сьогодні вдень: поранення отримали 9 людей.