“Чому в центрі Києва з’явилася незареєстрована машина, без номера, і змогла проїхати кілька кілометрів? Кому вона належить? Чому міліція її не зупинила? Чи це не є відповідь на питання, чому українській міліції сьогодні довіряє 1% громадян України - це менше, ніж працює співробітників у міністерстві”, - підкреслила Ірина Геращенко в ефірі програми “Шустер Live”.

Політик додала, що її фракція надіслала кілька депутатських запитів Захарченку з конкретними фактами правопорушень 18 травня.

“Як автобуси з людьми, які намагалися з інших міст доїхати до Києва, зупиняли пости ДАІ. Як забороняли ці автобуси давати в оренду тільки тому, що їх хотіли взяти представники опозиційних сил. Там ДАІ відпрацювало на 125%. І знайшли власників цих транспортних засобів і власників транспортних підприємств. Жодної машини не випустили. А в центрі Києва ще 17 травня випустили бойову машину, яка невідомо кому належить. Навіщо нам така міліція? За що ми платимо податки, якщо ми живемо в небезпечній країні?” – сказала Геращенко.

Нагадаємо, журналістку Ольгу Сніцарчук та фотокора Владислава Соделя 18 травня на мітингу "Вставай, Україно!" побив невідомий молодик. Згодом журналісти через соціальні мережі встановили, що це був раніше судимий Вадим Тітушко.

Підозрюють, що його та ще кількох "бійців" найняли спеціально для того, щоб він вчинив бійку під час акцій.

Депутатка Олена Бондаренко повідомила, що підозрюваного уже допитали. Щодо міліціонерів, які бачили бійку 18 травня, але не втручалися в неї, можуть розпочати кримінальне провадження.