Про це вона повідомила у коментарі “Радіо Свободі”.

“Переговори відбудуться, тільки коли припиняться силові методи боротьби, коли опозиція прибере людей зі зброєю з вулиць і коли поновиться спокій у країні. Тоді треба сідати за стіл переговорів”, – зазначила регіоналка.

“Треба домовлятися. Те, що робить зараз опозиція, закликаючи далі до збройного протистояння, – це великий злочин проти українського народу й української держави. Лідери опозиції повинні схаменутися і припинити вести людей на кровопролиття”, – додала Герман.

За її словами, президент “закликав і закликає до того, щоб повернутися до мирних переговорів, щоб повернути у країну спокій і припинити кровопролиття”. “Президент вмовляє щодо цього вже кілька місяців. Президент не хоче воювати. Президент хоче миру, спокою і розвитку в Україні”, – зазначила вона.

Читайте також: Арбузов побіцяв Фюле зборити все, щоб силовики не використовували зброю проти активістів

Герман також підтвердила зустріч представників опозиції з Януковичем у вівторок, однак подробиці не повідомила. Водночас вона нічого не сказала про ймовірну зустріч на 23:00.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Рибак повідомив, що 19 лютого відбудеться зустріч лідерів опозиції із Президентом Віктором Януковичем. Пізніше він заявив, що переговори з опозицією можливі лише після припинення радикальних дій у столиці.

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив, що Президент Віктор Янукович запросив до себе на зустріч опозиційних лідерів сьогодні о 23-тій годині.