"Я вірю, що Президент буде на боці тих, хто бореться зі шкідливими для здоров'я народу явищами", - сказала вона.

"Повинна сказати, що хороший особистий приклад для народу подає Президент України. Він не курить сам і пропагує здоровий спосіб життя. Це важливо, щоб лідер народу власним життям подавав приклад для молоді", - заявила Герман.

Герман була одним з ініціаторів відповідного законопроекту № 5164, коли очолювала парламентський комітет з питань свободи слова та інформації.

"Однозначно я активно підтримую цей законопроект. Заробляти гроші на нищенні здоров'я людей аморально і злочинно. Я і сьогодні, так само як тоді, коли була депутатом Верховної Ради, робила і буду робити все для того, щоб допомогти тим ентузіастам, які борються з рекламою тютюну", - зазначила вона.

"Коли я в 2003 році повернулася в Україну, то видовище було вражаюче - всі кафе під відкритим небом були облаштовані парасольками з рекламою сигарет. І на кожному столику стояли попільниці з такою ж рекламою. Нині серед молоді популярний рух "Життя без тютюну". Курити стає немодно", - вважає пані Герман.

"Ми стаємо європейським народом і в звичках. Це дуже позитивний процес. Я хотіла би відзначити великий внесок у боротьбу з курінням Миколи Томенка, який докладає багато зусиль на державному рівні для викорінення моди на паління взагалі", - відзначила радник президента.

Нагадаємо, 5 травня під час зустрічі з ветеранами Президент Віктор Янукович публічно випив склянку горілки.