"Ми розчаровані рішенням суду про заборону проведення публічних акцій в День Києва, у тому числі запланованого Маршу рівності", - йдеться у листі оргкомітету "КиївПрайду-2013", який отримала "Українська правда".

Читайте також: Попов про гей-парад: Це знущання над киянами

"Ми вважаємо, що правозахисна акція жодним чином не суперечить концепції святкування Дня міста, а обмеження прав громадян на свободу зборів у цьому випадку є необґрунтованим та упередженим", - наголошують ЛГБТ-активісти.

Читайте також: Завтра міліція буде затримувати учасників гей-параду

"Марш проводиться заради того, щоби поставити на порядок денний питання громадської нерівноправності представників ЛГБТ-спільноти в Україні, виступити проти відверто дискримінаційних законопроектів, внесених радикально налаштованими парламентарями, захистити свободу слова та свободу мирних зібрань для всіх громадян незалежно від сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності", - пояснюють організатори.

Нагадаємо, 23 травня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов міської влади столиці про заборону проведення гей-параду та інших акцій, окрім офіційних, на День Києва 25 травня.