Про це йдеться у заяві Незалежної профспілки гірників Донбасу, текст якої є в розпорядженні Еспресо.TV.

У заяві йдеться про те, що з боку деяких вітчизняних політиків і бізнес-структур знову зазвучали заклики до уряду України та її Президента "припинити антитерористичну операцію і сісти за стіл переговорів". Днями з подібною пропозицією знову виступив віп-менеджмент компанії ДТЕК, яка належить олігархові Рінату Ахметову.

Хотілося б запитати у "миротворців", з ким вони збираються сідати "за стіл переговорів"? З купкою відморозків з так званих ДНР і ЛНР, які ось вже три місяці відверто займаються мародерством і тероризмом на території Донбасу, викрадають і вбивають мирних громадян, використовують жінок і дітей у вигляді "живого щита" у протистоянні з підрозділами Збройних сил України?,
— йдеться у документі.

У профспілці гірників Донбасу зазначили, що як тільки урядові війська припиняють АТО, в регіон активізуються поставки живої сили і важкого озброєння з Росії.

"Якщо з ким і вести переговори, так це з кремлівським керівництвом про відвід з території нашої країни їх збройних підрозділів, про припинення закидів зброї і диверсантів-"добровольців". Але це — прерогатива українського уряду, МЗС", — повідомили гірники.

Вони також вважають неприпустимим і небезпечним припинення антитерористичної операції на території Донбасу.

"Ще місяць терору — і в Донбасі повністю завалиться економіка, у тому числі і вугільна промисловість. Лише після повної ліквідації закинутих на нашу територію з-за кордону бандитських формувань можна буде говорити про будь-які мирні переговори",— зазначили у профспілці гірників.

Наразі , Незалежна профспілка гірників Донбасу закликає "український уряд не зупиняти АТО в Донбасі, а якщо знадобиться, то і ввести військовий стан".

Нагадаємо, за словами спікера ВР Олександра Турчинова, завтра парламент розгляне проект постанови про захист суверенітету і територіальної цілісності України.