"Ми підкреслюємо нашу позицію, що ця конкретна справа дуже політизована", — сказав Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів зі своїм шведським колегою Карлом Більдтом в Швеції у вівторок, 11 жовтня.

Глава російського МЗС підкреслив, що поважає суверенітет України та незалежність її правової системи, проте Росія не може прийняти той факт, що підставою для винесення обвинувального вироку Тимошенко став діючий з 2009 року контракт між російським "Газпромом" і "Нафтогазом України".

"Це діючий контракт між "Газпромом" і "Нафтогазом". Контракт був підписаний попереднім урядом України, але ніколи не оскаржувався донедавна нинішнім урядом", — сказав російський міністр.

Більш того, нинішній уряд і парламент в Україну прийняли кілька правових рішень, які прямо і побічно підтверджують легітимність контракту 2009 року між "Газпромом" і "Нафтогазом".

У свою чергу міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт погодився зі своїм російським колегою і також заявив, що вирок для Тимошенко носив політичний характер.

"Ми не бачимо, що європейські норми, стандарти і цінності поважалися в цій справі. Ми не бачимо підстав для цього вироку. На мою думку, це політичний процес", — сказав глава МЗС Швеції.