Спікер конгресу США Джон Бейн направив Бараку Обамі лист, в якому попросив президента негайно підписати акт в підтримку свободи України.

Запросивши Петра Порошенка виступити перед обома палатами Конгресу у вересні, йому вдалось зробити неможливе у Вашингтоні – об’єднати республіканців та демократів спільною ціллю, не дивлячись на виборчу гонку. Наше об’єднання відображено в законопроекті, який підтримали в палаті та сенаті для більш серйозної допомоги українському народу. Надавши цю підтримку, ми підкреслимо нашу відданість цій справі українському народу,
— йдеться в листі.

Організація Об'єднаних Націй повідомила, що в період офіційного припинення вогню, тобто з шостого вересня, більше 1300 людей стали жертвами конфлікту за участі сепаратистів та російських військових в Україні. За час конфлікту на Донбасі загинуло понад 4500 учасників боїв та мирних жителів.

Значна частина озброєння, боєприпасів та військових машин, які використовують проросійські бойовики на сході України, були виготовлені на території колишнього Радянського Союзу та Росії, про це йдеться у звіті компанії ARES, яка займається дослідженням ринку зброї.

Більша частина патронів калібру 5,45 і 7,62 були виготовлені на території Росії, України та Киргизстану.

В посольстві Киргизстану журналістам "Голосу Америки" повідомили, що на сьогоднішній день країна не являється виробником чи експортером будь-якої зброї чи боєприпасів.

Більше — у відеосюжеті до вашої уваги.