Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама дав розпорядження доставити в Україну військову допомогу на суму в п’ять мільйонів доларів. Туди ввійдуть послуги товарів оборонного характеру та навчання військового персоналу.

Крім того, американський президент також дав наказ надати Україні військову нелетальну допомогу на суму в двадцять мільйонів доларів.

Потрібно розуміти хід думок кожного інвестора. Вони включають CNN, BBC чи SBS і бачать, що режим припинення вогню, який був підписаний, постійно порушується. Вони також бачать, що російські терористи і танки роз’їжджають по території України. Для себе вони роблять один висновок: Україна – не найкраща зона для інвестицій,
— розповідає Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що Україна зараз отримує фінансову допомогу виключно від Світового банку, Міжнародного валютного фонду та Євросоюзу.

Приватні інвестори не готові приходити в країну, частково окуповану Російською Федерацією,
— наголосив Прем’єр-міністр України.

"Зараз ми сконцентрувались на кількох основних двигунах української економіки — це енергетика, продовольча безпека світу та аграрний сектор. І ще один теж дуже важливий — це IT-технології. І тут я можу тільки сказати, щоб бізнесмени знайшли вихід на приватних інвесторів", — говорить Арсеній Яценюк.

Одним з основних досягнень сесії Генеральної Асамблеї ООН Арсеній Яценюк назвав прийняття Радою Безпеки резолюції по боротьбі з тероризмом, яка, за його словами, буде стосуватись підтримуваних Росією терористів, що діють на території України.