В цілому, за підсумками виборів, до складу Верховної Ради VIII скликання обраний 421 народний депутат, з них 225 — за партійними списками і 196 — в мажоритарних округах.

При цьому партія "Блок Петра Порошенка" отримала 132 депутатських мандата, "Народний фронт" — 82, "Об'єднання "Самопоміч" — 33, "Опозиційний блок" — 29, Радикальна партія Олега Ляшка — 22, "Батьківщина" - 19, ВО "Свобода" — 6. Від партій "Сильна Україна", "Заступ", "Воля" і "Правий сектор" обрано по одному народному депутату в мажоритарних округах.

Крім того, в 94-ти мажоритарних округах обрані депутати, які балотувалися як самовисуванці.

Відповідно до закону, новообрані депутати не пізніше, ніж через 20 днів після офіційної публікації результатів виборів, мають подати до ЦВК документи про звільнення з роботи, несумісної з депутатським мандатом, або про відмову від іншого представницького мандата.

Такі документи є підставою для ЦВК, щоб зареєструвати народного депутата і видати йому тимчасове посвідчення, яке дає депутату право скласти присягу в сесійній залі Верховної Ради і вступити в свої повноваження.

Додамо, представники "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі", "Батьківщини" і "Радикальної партії" погодили протокол, який ляже в основу коаліційної угоди і програми дій уряду.