"Сьогодні Україна переживає, мабуть, найбільш тяжкі моменти за весь час своєї незалежності. Країна перебуває на межі розколу і всі політичні сили повинні докласти максимум зусиль для того щоб не допустити цього. Замість цього частина Партії регіонів своїми діями провокує поглиблення кризи в країні, проводячи такі заходи, як "Харківський з’їзд депутатів всіх рівнів південно-східних областей України, Криму та Севастополя"", - сказав голова ОДА, передає прес-служба облдержадміністрації.

Читайте також: Мер Дніпропетровська вийшов з Партії регіонів

На його думку, така поведінка "недопустима та недержавницька". Ніколаєнко припускає, що більшість регіоналів думають так, як і він.

"У зв’язку з цим, хочу повідомити, що я, Андрій Ніколаєнко, вважаю для себе неприпустимим надалі залишатися членом Партії регіонів та робитиму все залежне від мене, щоб зберегти цілісність України", - сказав губернатор.

Крім того, міський голова Олександр Саінсус звернувся 22 лютого з особистою заявою до Кіровоградської міської ради про складення ним повноважень голови.

"Я прийшов у місцеве самоврядування, щоб здійснити якісні зміни в розвитку рідного міста, реалізувати в Кіровограді такі необхідні соціально–економічні програми. У реальності сьогодні міський голова є заручником політичних сценаріїв, до участі у яких я не хочу мати жодного відношення", - наголосив Саінсус.

Читайте також: Голова Львівської ОДА подав у відставку

Заява міського голови має бути розглянута на позачерговому засідання сесії міської ради.

Раніше депутатська фракція Партії регіонів у Кіровоградській міській раді оголосила про свій саморозпуск. Таке рішення прийняте на засіданні фракції 21 лютого.