Про це повідомляє прес-служба ВСУ.

“Останнім часом суддівську спільноту турбують спроби проведення масових акцій біля будинків суду, що створюють перешкоди нормальній діяльності судових установ, і чиняться спроби тиску на суддів з метою ухвалення бажаного процесуального рішення”, - йдеться в повідомленні.

Як наголосив голова ВСУ, особливе занепокоєння викликають спроби фізичної розправи над суддями. “Донині залишається нерозкритим жорстоке криваве вбивство судді Трофімова у Харкові, за ухвалення рішення у справі вбито суддю Зубкова у Києві. Буквально днями зроблено спробу фізичної розправи над суддею Шевченківського районного суду в місті Києві”, - зазначив Романюк.

Він також нагадав, що 10 січня “у Києво-Святошинському районному суді міста Києва група невдоволених судовим рішенням осіб замість того, щоб оскаржити його в установленому законом порядку, також вдалася до спроби фізичної розправи над суддею, який його ухвалив”.

Читайте також: Суддя "васильківських терористів" потрапив до реанімації

У зв’язку з цим голова Верховного Суду України звернувся до правоохоронних органів держави з вимогою вжити невідкладних заходів для забезпечення нормального функціонування судових установ, надійного захисту здоров’я і життя суддів та членів їхніх сімей.