"Звернення підписали представники християнських конфесій, що входять у Всеукраїнську раду церков. Це авторитетні люди, які мають визнання і за якими стоять мільйони людей", – зауважив Яворівський.

За його словами, "священнослужителі кидають президентові рятувальне коло, щоб той міг зберегти імідж країни, звільнивши Тимошенко з в'язниці".

Поміж того, глави церков закликають президента використати дані йому Конституцією повноваження для термінової реалізації радикальних змін у сфері державної політики щодо дотримання прав і свобод в Україні, зокрема, в частині судочинства.

Яворівський відзначив, що звернення підписали глава УПЦ-КП Філарет, глава Української греко-католицької церкви Святослав, керуючий справами Римо-католицької церкви Маркіян Трофим'як, предстоятель Української автокефальної православної церкви Мефодій, а також представники ряду євангелістських церков. Проте, під зверненням немає підпису предстоятеля УПЦ (МП).

Нагадаємо, у Київському районному суді Харкова 19 квітня о 10:00 відбудеться попереднє засідання за звинуваченням Юлії Тимошенко в рамках справи про порушення у діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".