Активна фаза АТО

За інформацією речника інфоцентру РНБО Андрія Лисенка, за останню добу загинули 13 українських військових.

Джерело телеканалу новин "24" повідомило про загибель щонайменше 6 бійців батальйону "Айдар" впродовж останньої доби.

Секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що на кордоні з Україною зосереджено більше 40 тисяч російських військовослужбовців.

Сьогодні, 22 липня, українські силовики повністю звільнили Попасну.

Силовики АТО зайшли на околиці Лисичанська та ведуть бої за звільнення міста.

Українські військові звільнили від терористів Сєвєродонецьк, що на Луганщині, і встановили державний прапор України над мерією міста.


"Гаряче" засідання Верховної Ради

Рада підтримала указ Президента України про часткову мобілізацію. За основу і в цілому за законопроект проголосувало 232 депутати.

Сьогодні під час засідання відбулась бійка нардепів після провокативної заяви Миколи Левченка, після чого 171 народний обранець проголосував за видалення народного депутата Левченка із сесійної зали на 3 засідання.

Верховна Рада прийняла заяву, де пропонує визнати крахпадіння малайзійського пасажирського літака Boeing 777 терористичним актом, що став можливим завдяки підтримці бойовиків з боку керівництва РФ.

З п'ятої спроби Верховна Рада 232 голосами проголосувала за розпуск фракції комуністів.

Президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону про регламент, що дозволяють Голові Верховної Ради розпускати фракції за відсутності мінімально необхідної кількості депутатів.

Розслідування обставин трагедії Boeing 777

Приблизно о 1 ночі бойовики у захопленій ними Донецькій ОДА передали бортові самописці зі збитого ними пасажирського літака Boeing 777 представникам Малайзії.

Голова місії Нідерландів в Україні Ян Тайндер повідомив, що знайдено тіла 200 загиблих у авіакатастрофі "Боїнг-777", решта тіл залишаються на місці трагедії.

Член Ради нацбезпеки Малайзії Мохд Сакре заявив про відсутність слідів зовнішнього втручання на "чорних ящиках" малайзійського Boeing 777, який зазнав аварії в Україні.

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС на засіданні в Брюсселі схвалили рішення про відправлення до України поліцейської місії в рамках спільної політики оборони і безпеки ЄС.