"Вже є жертви. Це неприпустимо! За всю історію незалежності в Україні такого не було! Я це засуджую і протестую. Я робив і буду робити все , щоб знайти шляхи примирення, шляхи вирішення конфлікту, який стривожив Україну і весь світ. Я організовував круглі столи, проводив інтерв'ю. Те, що іноді пишуть, я ж не перевіряю і не вичитую. Моя позиція однозначна: головним винуватцем конфлікту в країні є влада. Я говорю це впевнено. Все, що відбувається в Україні, всі проблеми, корупція, злодійство — все, що є, головний винуватець — влада. Не можна в цьому звинувачувати опозицію", — пояснив свою позицію Кравчук.

Читайте також: Янукович попросив Рибака зібрати Раду

Водночас, він додає, що опозиція інколи може не займати зрозумілої і чіткої позиції з усіх питань, або ж може використовувати це для амбіцій і "нарощування політичних м'язів".

Конфлікт повинен бути припинений будь-якими способами. Не можна говорити, що немає можливості вирішити його. Тим більше, коли мова йде про життя і смерть. Потрібно діяти швидко і відповідально — і влада, і, опозиція не можуть бути осторонь. Потрібно, щоб вони почули один одного, бо сторони зараз глухі: влада не хоче поступитися через свої амбіції, а опозиція хоче домогтися свого результату. Опозицію можна зрозуміти: для чого ж вони стояли два місяці? Ясно, що вони будуть домагатися вимог, які вони задекларували. Тому немає іншого шляху, окрім як сісти і домовитися,
— перконаний перший президент.

Як відомо, у Києві на вулиці Грушевського уже четверту добу тривають криваві сутички між правоохоронцями і активістами. Медики повідомляють про 5 загиблих. Наразі ж тривають переговори між Президентолм Віктором Януковичем і трьома лідерами опозиці: Віталієм Кличком, Арсенієм Яценюком і Олегом Тягнибоком.