Заяву Афанасьєва цитує сайт Харківської обласної державної адміністрації.

"Те, що вчора відбувалося біля стін і в стінах ЦКЛ "Укрзалізниці" – уже не підпадає під жодні розумні рамки. Я, як головний лікар медичного закладу, уповноважений заявити, що така поведінка народних депутатів, їх провокації та інсинуації дестабілізують роботу лікарні", – сказав він.

"Користуючись своїми посвідченнями, вони проходять на територію медичного закладу і, наскільки ми зараз розуміємо, використовують її для заяв та піар-акцій", – повідомив Афанасьєв.

"Я хочу нагадати, що в ЦКЛ №5 на стаціонарі перебуває не одна Тимошенко, а ще близько 450 пацієнтів, які теж люди і мають повне право на отримання кваліфікованої допомоги, а також мають право на спокій", – заявив лікар.

"Я уповноважений заявити, що в разі продовження з боку парламентаріїв подібних дій, необхідно буде приймати рішення про виписку зі стаціонарного закладу Тимошенко, яка вже пройшла курс реабілітації, отримала необхідну їй медичну допомогу, а завдяки медичним заходам демонструє активність і успіхи, має можливість майже кожен день проводити зустрічі по кілька годин з адвокатами і політиками", – резюмував головний лікар ЦКЛ №5.