Про це сьогодні на брифінгу повідомила голова Національного Банку України Валерія Гонтарева, передає кореспондент сайту "24".

За її словами, до таких обмежень, зокрема, відносяться заборона на кредитування гривні для покупки валюти, додаткова посилена перевірка імпортних контрактів, у тому числі контрактів по передоплаті в сумі від 50 тисяч доларів і більше.

Вона також додала, що всі вжиті заходи були введені виключно для того, щоб стабілізувати валютний ринок, тому що фундаментальних причин для падіння курсу гривні немає.

Всі заходи Нацбанк ввів виключно для того, щоб стабілізувати наш ринок, тому що фундаментальних причин для падіння курсу гривні немає. Ні Нацбанк їх не бачить, ані уряд, ані МФВ їх не бачить,
— сказала Гонтарева.

Як наголосила голова НБУ, панічні настрої пов'язані "з нераціональним поведінкою ринку, яким більше рухає страх, ніж якісь фундаментальні причини".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко провів нараду, в ході якої було напрацьовано комплекс заходів для стабілізації ситуації на валютному ринку.