Аналітики відзначають, що момент виходу на ринок в Google вибрав максимально вдало: вартість позикових коштів у США знизилась до мінімальних рівнів, до того ж компанія сконсолідувала на своїх рахунках 37 млрд. дол.

До емісії Google ввійшли папери з терміном погашення рік, три та десять років. Ставки за ними знаходяться на рівні, близькому до казначейських облігацій. Відтак, відсоток за десятирічними облігаціями складає 3,7%. Експерти вважають, що залучені в ході випуску облігацій кошти Google спрямує на розширення і, можливо, купівлю цікавих для себе активів.

Зазначимо, високотехнологічні компанії доволі рідко використовують борговий ринок для залучення капіталу. Більшість з них опираються на поточні активи та прибутки. Однак, сприятлива ситуація на ринку, де можна дешево залучати, приваблює гравців і технологічного ринку. За даними агентства Reuters, цього року компанії вказаного сегменту залучили в ході емісії облігацій 17 млрд. дол. Серед найбільших емітентів були Cisco Systems, Dell та IBM.