Таке доручення отримала Державна фінансова інспекція України, повідомляє прес-служба ГПУ. Перевірку особисто контролює Генпрокурор Віктор Пшонка.

“Реагуючи на ті повідомлення, які з’явилися у ЗМІ, Генеральна прокуратура започаткувала перевірку. Наразі фінансова інспекція України фактично перевіряє цю інформацію, а Генеральна прокуратура України лише контролює”, - сказала прес-секретар ГПУ Маргарита Велькова.

Як раніше повідомлялось, "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" Міносвіти 19 березня уклав низку угод на друк підручників для 1 класу на загальну суму 61,13 мільйона гривень.

Найдорожчими виявилися підручники української мови для шкіл із навчанням польською мовою — 647 гривень за екземпляр.

Згодом керівник Міносвіти Дмитро Табачник пояснив, що така вартість підручника — в межах закону.

“Це нормально, це перевірялося Рахунковою палатою, це перевірялося Генпрокуратурою. При тиражі підручника 200 тисяч і більше, він коштує 10 гривень 80 копійок. Якщо підручник пишеться авторами українською мовою, робиться оригінал-макет, потім його висококласні перекладачі перекладають на мову національного меншинства, і тираж складає 200, 250, 302 примірники, він буде дійсно дуже дорогий”, - сказав міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.