Про результати півторагодинної розмови повідомив у Facebook активіст Євромайдану, голова громадської організації “Коаліція учасників Помаранчевої революції” Сергій Мельниченко.

За словами активіста, Генпрокурор заперечував більшість звинувачень в умисному затягуванні розслідування та небажання притягнути злочинців до відповідальності.

При цьому, пан ‪Ярема емоційно запевняв, що він, як один з активних учасників революційних подій, більш ніж зацікавлений у якомога швидшому направленні справи до суду з обвинувачувальним висновком. Проте, наголосив, що для того, аби злочинці отримали реальні терміни ув'язнення та не були виправдані судом, слідчі повинні зібрати достатньо доказів та провести всі необхідні експертизи,
- зазначив Мельниченко.

Ярема назвав активістам кілька причин, чому так довго триває розслідування. По-перше, фізично неможливо допитати осіб, які встигли втекли з країни та переховуються від слідства. По-друге, неможливо дослідити документи, які злочинці встигли знищити, замітаючи сліди своєї діяльності.

Читайте також: Проти активіста Майдану досі не закрили провадження

Довготривалість розслідування Віталій Ярема пояснив також недосконалістю кримінально-процесуального законодавства, яким слідчі обмежені в значній частині процесуальних дій. Зокрема, за злочини вчинені щодо активістів Майдану на сьогодні затримувати без дозволу суду вже заборонено.

Крім цього, активісти висунули Генпрокурору претензію щодо відсутності реакції ГПУ на те, що багато працівників міліції, які тією чи іншою мірою винуваті у злочинах проти Євромайдану та розстрілів Героїв Небесної Сотні продовжують займати посади.

Якраз через умисно спотворені результати наданих МВС звітів про проведення службових розслідувань, ускладнюють можливість встановити особи злочинців. У надісланих до ГПУ звітах правоохоронці щоразу посилаються то на неможливість проведення перевірки через звільнення міліціонерів, то зазначають, що порушень виявлено не було (хоча факти говорять протилежне), то заявляють про втрату доказів тощо,
- написав Мельниченко.

Тому активісти збираються знову пікетувати будівлю МВС.

“Щодо звіту про результати розслідування справ за побиття активістів під час розгону Євромайдану, об'єми виконаних процесуальних дій та про вже оголошені підозри, можна буде ознайомитися на офіційному сайті ГПУ вже у найближчі дні. Про це Віталій Ярема мене особисто запевняв. При цьому, оприлюднений звіт буде відображати максимально повну та чітку інформацію”, - зазначив Мельниченко.

Нагадаємо, 1 грудня понад 40 активістів пікетували будівлю Генеральної прокуратури України. Вони вимагали покарати правоохоронців, які приймали участь у розгоні активістів 30 листопада 2013 року на Майдані та 1 грудня біля Адміністрації Президента.