Про це повідомляє прес-служба Державної фіксальної служби України.

"10 грудня поточного року Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС України за погодженням із ГПУ винесено повідомлення про підозру генеральному директору ДП "Укрспирт" у вчиненні злочинів за фактами розтрати коштів ДП "Укрспирт" на суму 172,5 млн гривень та ухилення від сплати податку на додану вартість у сумі 28,2 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Відомство зазначає, що заходи щодо припинення руху коштів на банківських рахунках ДП "Укрспирт" не здійснювалися. Також не накладався арешт на кошти на банківських рахунках підприємства в рамках кримінального провадження.

Як повідомляє прес-служба, Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення низки злочинів службовими особами ДП "Укрспирт", зокрема, за фактом розтрати коштів державного підприємства в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України), а також за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі (ч. 3 ст.212 КК України).

Як відомо, екс-міністра аграрної політики та продовольства України від ВО “Свобода” Ігоря Швайку та директора ДП “Укрспирт” Михайла Лабутіна підозрюють у змові з метою отримання незаконних прибутків з діяльності спиртової галузі України.