Як повідомили в прес-службі ГПУ, санкція з цього правопорушення (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України ) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що Березовський в умовах протистояння під час вторгнення іноземних військ на територію України та посягань ними на територіальну цілісність держави, усупереч Конституції, Законів України та військових статутів присягнув самопроголошеній владі АР Крим та схиляв військовослужбовців ЗСУ щодо переходу на сторону збройних сил іноземної держави, чим вчинив державну зраду", — йдеться у повідомленні.

Суд надав дозвіл на затримання Березовського. Зараз розглядають клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Процесуальне керівництво в зазначеному кримінальному провадженні здійснюється управлінням процесуального керівництва з кримінальних процесах Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження щодо відстороненого командувача ВМС ЗС України Дениса Березовського за статтею 111 КК "державна зрада".