Про це йдеться у заяві генпрокурора Віталія Яреми, текст якої наводить прес-служба ГПУ.

Розгляд цієї справи, яка знаходиться на розгляді в апеляційному суді міста Києва, у відкритому судовому засіданні ускладнюється наявністю в її матеріалах відомостей, що містять державну таємницю. Відповідно до чинного законодавства прерогативу у здійсненні заходів щодо перегляду грифів секретності має лише той орган, де на даний час знаходяться матеріали справи, тому Генеральна прокуратура України звернулась з листом до голови апеляційного суду міста Києва про створення експертної комісії у складі представників апеляційного суду та відповідних відомств для вирішення питання про можливість перегляду грифів секретності,
— зазначається у повідомленні.

Водночас Генеральна прокуратура України висловила готовність направити своїх фахівців для участі в роботі цієї експертної комісії.

Також у повідомленні наголошується, що свого часу гриф секретності у кримінальній справі за обвинуваченням Пукача був наданий на підставі висновку експерта з питань таємниць Міністерства внутрішніх справ. У зв’язку з цим Генеральна прокуратура направила лист Міністру внутрішніх справ з пропозицією звернутися з ініціативою до вказаного суду щодо перегляду грифів секретності у вказаній кримінальній справі.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вимагає зробити відкритим суд над екс-генералом Олексієм Пукачем, якого звинувають у вбивстві Георгія Гонгадзе.