Таку відповідь ГПУ надіслала Центру протидії корупції. Єфремова звинувачують у зловживанні владою та протиправному тиску на службових осіб з метою отримати матеріальної вигоди. Відповідно до ч.2 ст. 364 Кримінального Кодексу України, йому загрожує позбавлення волі від 3 до 6 років.

Читайте також: Єфремов отримав державну компенсацію для оренди житла [Документ]

Як ідеться в повідомленні ГПУ, “досудове розслідування розпочато за фактом зловживання владою Єфремовим”, який тиснув на працівників державного підприємства “Луганськвугілля”, змушуючи їх закупити обладнання у двох фірм. Власником першої фірми – ТОВ “ДС-8” – є його син, другої – ТОВ “Індекспром” – є дружина Єфремова. Вигравши тендери, ці фірми поставили обладнання втричі дорожче ринкової ціни на загальну суму в 232, 38 млн гривень, фактично обікравши державний бюджет на більш ніж 100 млн гривень.

Активісти із “Центру протидії корупції” зазначають, що заява до ГПУ і докази злочинів Єфремова, можуть стати підставою для того, щоб Генпрокуратура могла звернутися до Верховної Ради України із вимогою зняти недоторканість з Єфремова та притягнути його до відповідальності.

Нагадаємо, Держфінмоніторинг ще у квітні заблокував рахунки Єфремова за статтею "Фінансування тероризму".