Про це повідомляє прес-служба відомства.

Там інформують, що кримінальне провадження розпочато щодо вчинення злочинів, передбачених ст. 258-3 (сприяння терористичній організації), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча) КК України.

"У травні-червні 2014 року в структурі Центрального апарату СК РФ створено управління з розслідування злочинів, пов’язаних із застосуванням заборонених засобів та методів ведення війни. Метою діяльності цього управління, як вбачається з офіційного сайту установи, є притягнення українських військових до кримінальної відповідальності за нібито вчинені ними злочини стосовно мирних громадян", — зазначили у ГПУ.

У повідомленні нагадують, що СК РФ порушено кримінальну справу стосовно української військової Н.В. Савченко за фактом нібито посібництва у вбивстві журналістів телеканалу "Росія" І.В. Корнелюка та А.Д. Волошина.

Також СК РФ розслідується кримінальне провадження стосовно невстановлених військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України та активістів громадської організації "Правий сектор" за нібито вчинені ними обстріли міст Слов’янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інших територій Донецької та Луганської областей, вбивства мирних громадян.

"Таким чином, шляхом організації безпідставного кримінального переслідування, здійснюється незаконне втручання в діяльність правоохоронних органів України, Збройних Сил України", — обурюються у відомстві.

"У зв’язку з цим можна констатувати, що створення у структурі СК РФ управління з розслідування злочинів, пов’язаних із застосуванням заборонених засобів та методів ведення війни, а також порушення зазначених та інших кримінальних справ службовими особами СК РФ направлено на сприяння терористичним організаціям "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка" у їх злочинній діяльності, перешкоджанні виконанню своїх обов’язків представникам державних органів і громадським діячам", — констатує ГПУ.

У відомстві додають, що вчинення вказаних кримінальних правопорушень посягає на охоронювані міжнародними договорами та законами України інтереси держави, її суверенітет та територіальну цілісність.

Як відомо, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про “геноцид російськомовного населення”, яке проживає на території так званих “Луганської та Донецької народних республік”.

Водночас, на думку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, звинувачення Слідчого комітету РФ стосовно геноциду російськомовного населення на Донбасі може слугувати приводом для продовження бойових дій.