"До Генеральної прокуратури України звернувся адвокат потерпілих у справі масових розстрілів учасників акції протесту на Майдані з заявою стосовно рішення судді Печерського районного суду міста Києва щодо звільнення з-під варти командира роти спеціального призначення "Беркут" при ГУ МВС України в м. Києві, який підозрюється у розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській", — повідомляє прес-служба ГПУ.

За фактом поданої заяви ГПУ розпочала кримінальне провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України.

Розслідування доручено слідчому відділу прокуратури міста Києва, який "ретельно перевірить всі обставини та мотиви прийняття суддею такого рішення і надасть об’єктивну правову оцінку".

Хід слідства взято на контроль Генеральним прокурором України.

Нагадаємо, 19 вересня слідчий суддя Печерського районного суду Києва звільнив з-під варти командира роти "Беркут", якого підозрюють в розстрілі 39 активістів на вул. Інститутській в Києві.