У ГПУ повідомили, що отримують журналістські запити щодо інформації про оголошення в міжнародний розшук правоохоронними органами Російської Федерації лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша у рамках кримінальної справи за підозрою його в публічних закликах до терористичної та екстремістської діяльності.

У прокуратурі додали, що у разі надходження клопотання компетентних органів Росії про видачу Яроша, його розгляд буде організовано у відповідності до вимог чинного законодавства України.

Зокрема, у зв'язку із наявністю у Яроша Д.А. громадянства України, відповідно до ст.25 Конституції України, ст. 6 Європейської конвенції про видачу правопорушників 1957 року, ст. 57 Конвенції по правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року, п. 1 ст. 10 КК України, а також п. 1 ч. 1 ст. 589 КПК України, у його видачі буде відмовлено, – йдеться у повідомленні.

Такі положення законодавства, як пояснюють у ГПУ, виключають видачу громадянина України іноземній державі. Через це і не вбачається підстав для затримання і видачі Дмитра Яроша іншій державі.

Нагадаємо, слідчий комітет Російської Федерації оголосив у міжнародний розшук лідера “Правого сектора” Дмитра Яроша.