Заявила канцлер ФРН Ангела Меркель за підсумками зустрічі з президентом Франції Ніколя Саркозі. На прес-конференції у Берліні Меркель ще раз закликала грецький уряд вжити усі можливі заходи для виконання домовленостей з міжнародними кредиторами.

“Ми націлені на те, щоби жодна країна не покинула єврозону. Якщо ви уважно розглянете ситуацію, то зрозумієте, що інвестиції приватних кредиторів є необхідною умовою для того, щоб вивести Грецію у потрібне русло. І звичайно, домовленості, яких Греція досягла з трійкою кредиторів повинні бути реалізовані”, - каже канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Європейські лідери також заявили, що у січні мають намір провести переговори щодо нового фінансового договору між країнами єврозони, який планується підписати не пізніше 1 березня. Мета укладення нової угоди - посилення бюджетної дисципліни в регіоні. Відповідно до останнього проекту договору, Єврокомісія отримає більше повноважень та зможе відхиляти національні бюджетні плани, якщо вони не відповідатимуть вимогам Євросоюзу.