"Європейська футбольна першість проводиться не для політиків. Ми їх не просимо їхати в Україну та дивитись матчі. Ми чекаємо, що вони приїдуть, оскільки вболівальники є у всіх ланках суспільства. Але якщо хтось з них хоче залишитися вдома та не бажає підтримати власну команду, тоді там будуть інші люди, які ту підтримку їм нададуть", - каже він.

Щодо питання у справі Тимошенко, Грищенко зауважив, що "у 2009 році вона порушила чинний на той час закон".

"Вона надала дозвіл на підписання угоди щодо газу, яка була дуже невигідна для України, без рішення Кабінету Міністрів", - сказав він.

Також він сказав, що це було зроблено на прохання Німеччини та інших європейських урядів, які наполягали на тому, щоб швидше вирішити тодішню "газову кризу", коли було припинене постачання палива до країн ЄС.

"Головне те, що це питання було вирішено за спиною українців. Коли Меркель та інші підтримують Тимошенко, вони тим самим підтримують можливість вирішувати проблеми за рахунок українського народу", - сказав Грищенко.

Нагадаємо, раніше Микола Азаров заявив, що 100 тисяч іноземців перетнули український кордон за останній тиждень. Як звітують урядовці, у жодного іноземного гостя не виникало непорозумінь при оформленні документів.