"Що він сказав буквально: я не підпишу цей закон за жодних умов. І ці слова, після того як ми вийшли, Арсеній Яценюк оприлюднив на мітингу", - сказав Гриценко в ефірі телеканалу ТВі.

Він додав, що на зустрічі з Литвином були присутні Андрій Кожем'якін, Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, Микола Мартиненко, Андрій Шевченко, Руслан Князевич і Микола Томенко.

"Сім людей це чули, вони можуть це підтвердити. Ми прийшли, він справді лежав під крапельницями. У себе в кабінеті в Верховній Раді. Потім він нас прийняв. Було видно, що він хворий. Було видно, що відмова від спікерства - це для нього душевний удар", - сказав Гриценко.

Водночас, він не спростував припущення, що така велика делегація мала на меті психологічний тиск на спікера.

"Ця людина може зараз або зупинити порушення закону, або може стати співучасником порушення закону", - додав він.

Нагадаємо, вчора, 3 липня, Верховна Рада ухвалила у другому читанні "мовний" законопроект. "За" проголосували 248 депутатів. Голосування відбулося у перші хвилини пленарного засідання.

Перед цим депутати від Партії регіонів, які зазвичай беруть участь у силових протистояннях, зайняли місця в ложі уряду. А невдовзі завадили депутатам від опозиції зірвати голосування: не зважаючи на те, що опозиціонери вирвали мікрофони в президії Ради, було запущено голосування з місця Володимира Литвина.