Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook.

"У зв'язку з неможливістю впливати на рішення, що приймаються фракцією ВО "Батьківщина", заявляю про вихід із фракції ВО "Батьківщина", - написав він.

Гриценко повідомив, що заяву такого змісту зареєстрував сьогодні зранку після вчорашнього рішення фракції, яким його позбавили права участі в засіданнях.

Нардеп додав, що у статусі позафракційного депутата він залишиться в опозиції до Президента Віктора Януковича і його політики. Буде виконуватиму виборчу програму ВО "Батьківщина".

Крім того, Гриценко пообіцяв, що буде "координувати свої дії з опозиційними депутатами, для яких принципи і цінності - не пусті слова".

"Рішення про вихід із фракції не було простим. Протягом року у рамках фракції я твердо й послідовно відстоював ті принципи і цінності (оголошені публічно і скріплені підписами Гриценка, Турчинова, Яценюка), на яких наша партія "Громадянська позиція" увійшла до складу Об'єднаної опозиції "Батьківщина". Ви все це бачили. Так само бачите, чим воно завершилося. За цих умов, рішення про вихід із фракції вважаю логічним, відповідальним і чесним", - наголосив парламентарій.

Нагадаємо, депутати від "Батьківщини" сьогодні одноголосно відмовилися проводити засідання фракції у присутності Анатолія Гриценка.

Гриценко запевняє, що не ображений через рішення фракції відмовитися проводити засідання фракції у його присутності.