"Міжнародна медична комісія встановила значне погіршення стану здоров’я Юлії Тимошенко протягом ув’язнення. Близько року Юлія Володимирівна перебуває на стаціонарному лікуванні у клінічній лікарні "Укрзалізниця" Харкова. Весь термін ув’язнення Тимошенко знаходиться під постійним психологічним тиском, її права регулярно порушуються", - йдеться у зверненні, яке опублікували на сайті "Батьківщини".

"Просимо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, проявити милосердя і згідно християнської традиції до Свята Великодня прийняти рішення про звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко від відбуття покарання, а також здійснити її повну юридичну та політичну реабілітацію", - наголошують мешканці областей.

Під зверненням від Львівської області (текст звернення Львівщини) стоять підписи, зокрема, професора Лариси Крушельницької, громадського діяча Миколи Гориня, гросмейстера Адріана Михальчишина, а також письменника Ярослава Гнатіва.

Від Закарпаття (текст звернення), Запоріжжя (текст звернення) та Донеччини (текст звернення) звільнити Тимошенко просять лідери регіональних громадських організацій, педагоги, депутати місцевих рад.

Нагадаємо, на зустрічі з журналістами іноземних ЗМІ Микола Азаров висловив сумнів, що Тимошенко помилують: "Я просто не уявляю, як Комісія з помилування може прийняти рішення, якщо йде процес за звинуваченням у замовному вбивстві".

Азаров каже, що перевищення Юлією Тимошенко службових повноважень і некомпетентність під час укладання газових угод - це реальні та доведені факти.