Рішення Куруса стало реакцією на вихід із Громадської ради об’єднання "Майдан" низки активістів та організацій.

Після прес-конференцiї, яка відбулася 9 січня, де мною було озвучено пропозиції до опозиційних сил, окремі колеги зробили заяви про вихід їхніх органiзацiй з Громадської ради Майдану. У зв'язку з цим, звертаюся до Вас з проханням не робити кроків по дискредитації громадського руху, - попросив Ігор Курус членів ГР "Майдану", передає його прес-секретар Ольга Нижник.

Курус пояснив, що рішення ГРМ щодо необхiдностi висування єдиного кандидата було прийнято ГРМ 25 грудня 2013 році, "як реакція на вимоги громадян". Він попросив не розцінювати це як ультиматум до опозиційних сил.

Читайте також: Вимоги "Майдану" до опозиції: визначити єдиного кандидата до 10 січня і блокувати Раду

Пропозицію щодо блокування парламенту, з вимогою до влади виконати умови Майдану, прошу вважати не спробою тиску на опозицію, а намаганням посилити позиції Майдану, - додав він.

"З метою уникнення непорозумінь та недопущення розколу мiж громадськістю Майдану та опозицією, я складаю з себе повноваження координатора ГРМ i прошу спрямувати усі зусилля на єднання громадськості довкола Маніфесту ГРМ та вимог Майдану", - заявив Курус.

Нагадаємо, за словами керівника ГО "Український республіканський союз" Наталії Соколенко, її організація виходить із Громадської ради "Майдану".

Вона також додала, що після останніх подій із ГРМ виходить ще частина громадських організацій та активістів. Причина, пояснює вона, — те, що Рада перестала виконувати свої функції. Не виключають навіть, що її дії координує влада.