“Необхідність використання армії мотивується загрозою російським громадянам і співвітчизникам. Дійсно, відомі випадки свавілля і насильства, які чинять представники різних політичних сил. Проте використання зовнішньої військової сили, пов'язане з порушенням суверенітету сусідньої держави, що суперечить міжнародним зобов'язанням Росії, на нашу думку, абсолютно не адекватне масштабом порушень”, - йдеться в заяві.

Члени Громадської ради, зокрема, заявили, що інформація про напади, заворушення і вбивства на території Криму недостовірна і перебільшена: “жертв і поранених серед мирного населення та військовослужбовців, про які говорилося на засіданні Ради Федерації, в останні два дні не було”.

Читайте також: У Криму перед заявою Путіна інсценізували стрілянину [Фото. Відео]

Громадська рада при Путіні вважає, що проблеми України повинні вирішуватися політичним врегулюванням і постійним пошуком компромісу, але аж ніяк не за допомогою введення військ.

“У зв'язку з цим ми вважаємо за необхідне повністю виключити використання збройних сил в ході врегулювання внутрішньополітичної кризи в Україні”, - йдеться в документі.

Під заявою вже є 26 підписів, збір яких продовжується.

Нагадаємо, Володимир Путін звернувся до Ради Федерації з проханням використати російських військових на території Криму.

Сьогодні зранку приблизно 200-250 людей вийшли біля будівлі Міноборони РФ в Москві і почали скандувати: "Ні війні!". Поліція почала затримувати активістів, що протестують проти введення російських військ на територію України, серед них - і двоє українців.