"Відсутність рішення про звільнення Юлії Тимошенко для світової громадськості є свідченням недемократичності української влади та однією із головних перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС", - передає слова зі звернення до Віктора Януковича прес-служба "Батьківщини".

"Очевидна помилка судової системи, яка має наслідком політично вмотивоване ув’язнення Юлії Тимошенко, має бути якнайшвидше виправлена. Прикладом усунення наслідків вибіркового правосуддя є Ваше рішення від 7 квітня про помилування Юрія Луценка та Георгія Філіпчука", - також наголошують громадські діячі.

Зараз під зверненням підписались понад 30 експертів та політологів. Серед них Олексій Гарань, Володимир Фесенко, Ірина Бекешкіна, Олександр Сушко, Тарас Березовець, Олег Медведєв, Ігор Жданов, Олег Рибачук, Вікторія Сюмар, Тарас Возняк, Олександр Черненко та інші.

Нагадаємо, опозиційні та позафракційні нардепи-жінки закликали Президента України звільнити засуджену екс-прем'єрку Юлію Тимошенко.

До слова, регіонал Вадим Колесніченко вважає, що засуджена Юлія Тимошенко робить все можливе для відтермінування вироку, який може поставити на ній клеймо.