"МВС вживає всіх заходів для забезпечення безпеки громадян і членів виборчих комісій. У день виборів заплановано залучення максимальної кількості особового складу, вищих навчальних закладів системи МВС, військовослужбовців Національної гвардії і громадськості", — повідомив начальник Управління масових заходів МВС України Андрій Чалий під час прес–конференції.

Він підкреслив, що вибори президента України відбуваються в дуже складній соціально-політичній та криміногенній ситуації, зумовленій "агресією з боку Росії і діями сепаратистів на сході країни".

Читайте також: Під час виборів у гарячих точках працюватиме міліція зі спокійних регіонів, — Аваков

Чалий також зазначив, що за законодавством охорона громадського порядку покладена на органи внутрішніх справ, але враховуючи ситуацію, що склалася, МВС ініціювало залучення для цих цілей також представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби та Податкової міліції.

Керівникам регіональних підрозділів МВС дали вказівку провести спільні засідання з головами виборчих комісій.

Разом з тим, за його словами, в східних регіонах найбільшу стурбованість викликає перешкоджання роботі виборчих комісій, блокування адміністративних будівель, залякування та погрози членам комісій. Також в цих областях триває діяльність незаконних озброєнних формувань — щодня стаються вбивства, розбій, пограбування, захоплення заручників і приміщень органів державної влади.

Нагадаємо, на Луганщині та Донеччині заблоковано роботу 11 окружних виборчих комісій, ще на 8 є загроза захоплення.