"Ми очікуємо на позитивне рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду", — сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду.

На жаль, ці гроші не можуть піти на соціальні виплати, пенсії та зарплати. На жаль, ці гроші не можуть піти на підвищення життєвих стандартів, але ці гроші є запорукою того, що економіка почне зростати. Ми збільшимо доходи держбюджету, і це дасть нам можливість переглянути соціальні стандарти в бік збільшення,
— додав він.

Нова чотирирічна програма розширеного фінансування EFF для України передбачає надання кредиту у розмірі 17,5 мільярдів доларів.

Рада директорів МВФ планує сьогодні, 11 березня, розглянути нову програму для України.

Якщо її схвалять, для Києва відкриється допомога з боку інших міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів у розмірі близько 7,5 мільярдів доларів протягом найближчого року-півтора. Крім того створяться умови для проведення реструктуризації комерційного боргу, щоб заощадити під час дії програми близько 15 мільярдів доларів.

Нагадаємо, очікується, що виділення фіндопомоги Києву у МВФ погодять, адже українська влада для отримання кредиту внесла необхідні зміни до бюджету.