Діти-сироти зібрали гроші на бронежилет для українського солдата

Війна, в яку бавиться восьмирічний Артемко, закінчиться перемогою хороших. Аби у війні, в яку грають дорослі, хороші солдати були захищені, сироти з центру соціальної реабілітації "Отчий дім", де живе хлопчик, зібрали гроші на бронижилет. Амуніція вже попрямувала в зону АТО. Солдата, якому він дістався, охоронятимуть 120 дитячих сердець.

Йшли новини, і там повідомляли про те, як загинули 49 десантників на Луганському летовищі. Настала хвилина мовчання і цю хвилину мовчання перервала одна з найменших діточок, їй було шість рочків, і вона запитала: а в цих солдатів діти були? Я кажу: скоріше всього – мабуть були. І друга дитина: і вони стали сиротами, як ми? У неї більше не буде тата? Діти між собою, а потім до мене: а шо можна зробити, щоб більше не ставало дітей сиріт, ми не хочемо, щоб ще діти ставали сиротами такими,як ми, – розповідає президент МФБ "Отчий дім" Роман Корнійко.

Щоб зібрати гроші, підлітки відмовились від екскурсій

Відмовились від двох поїздок. Ми могли розважатися в цей момент, але ми відмовились, ми збирали гроші, щоб ці гроші пішли на життя людей, – розповідаються підлітки.

Необхідних вісім тисяч гривень 120 дітлахів зібрали за 10 днів

Аби зібрати гроші для українських героїв, діти ділилися власними збереженнями, продавали мистецькі вироби, а ще – овочі та фрукти з теплиці "Отчого дому". Необхідних вісім тисяч 120 дітлахів зібрали за 10 днів.

Вони приходили вибирали помідори, перець, ми їх продавали, а також малину, полуницю, і це все виносили, це все заради того, щоб купити цей бронежилет, – говорить президент МФБ "Отчий дім".

У "Отчому домі" місяць жили сироти з Маріуполя

Що таке війна, вихованці "Отчого дому" чули не лише з телевізора. Впродовж місяця вони приймали дітей-біженців із Маріупольського сиротинця. Ділились з ними кімнатами та ліжками.

Українці в усіх областях збирають гроші на армію

Нові воєнні реалії мобілізували мирних українців на заробляння грошей для героїв, які захищають східний кордон країни. Вигадують найнесподіваніші способи.

Музей українського мистецтва продає картини, аби купити бронежилети

Чоловік, який придбав цю картину, можливо, врятував життя солдату. Гроші музейники витратять на купівлю військової амуніції. Виставку-продаж організував Музей українського живопису у Дніпропетровську.

Продали шість картин – заробили 10 тисяч грн

Виставка завершилась благодійним аукціоном, на який виставили 30 найкращих робіт з експозиції. Дніпропетровському музею вже вдалося заробити для армії майже 38 тисяч гривень.

Аукціони відбуваються не лише в реалі, але й в інтернеті. Інтернет аукціон "Свій до свого", організував запорізький історик Едуард Андрющенко. В асортименті – книги, іграшки. Ось ця футболка коштує, наприклад, як дві парти армійського взуття, – розповідає журналіст Ольга Читайло.

На 6 тисяч гривень накупили біноклів, захисних окулярів та ліків

На аукціоні вже продали більше трьох десятків лотів, заробили 18 тисяч гривень. З них 15 уже використали – на ліки, захисні окуляри, біноклі та каремати.

Держава повинна підкоригувати "благодійне" законодавство

Офіційні благодійники, представники різноманітних фондів нарікають – нужденних стає дедалі більше, а допомагати легше не стає через недолуге законодавство.

З усіх куточків України надсилають листи солдатам

А тут кияни допомагають героям на передовій тим, що оподаткувати неможливо: добрим словом. Спеціально виготовлені листівки з пейзажами України невдовзі знайдуть своїх адресатів.

Ми запостити оголошення в Facebook. Власне воно було розраховано на друзів. Ми очікували, а потім побачили, що дуже багато коментарів, репостів різних людей. Люди приходять, – розповідає організатор акції Марія Семенченко.