Під час зустрічі обговорювалась необхідність консолідації зусиль усіх гілок влади, а також громадських організацій та експертів для прийняття суспільно значущих рішень та реалізації реформ. Мова йшла, зокрема, про роль у цьому процесі Національної ради реформ, повідомляє прес-служба парламенту.

Голова Верховної Ради повідомив, що, працюючи в уряді, він координував розробку стратегічного "Плану відновлення країни на 2015-2017", який він передав Національній раді реформ і який нині доопрацьовується Урядом. "Це вагомий документ, який напрацьований з урахуванням європейського досвіду", — сказав він.

На його переконання, цей документ разом з Програмою реформ-2020 і Угодою про асоціацію Україна-ЄС повинен стати гарною основою для системних реформ в Україні. Такий План може стати також основою переходу Верховної Ради до системної та комплексної роботи над законопроектами, що дозволить значно підвищити їхню якість, сказав він.

У контексті здійснення широкомасштабних реформ керівник парламенту також повідомив про плани щодо внесення змін до Конституції України.

До слова, американський портал The New York Review of Books оприлюднив розгорнуту статтю фінансиста та філантропа Джорджа Сороса щодо оновленої позиції відносно України, яку має зайняти Захід.