Вчора разом з Лесею Оробець, Андрієм Павловським і Сашею Бригінцем підписали відкритий лист до "регіоналів". Пропозиція проста – не підтримувати "яструбів" і не голосувати за Клюєва-прем'єра. За цим стоїть більше. Я вірю, що серед регіоналів є депутати, які здатні на громадянську позицію і на вчинок, – написав Андрій Шевченко у своєму блозі на "Українській правді".

За словами опозиціонера, у фракції Партії регіонів сформувалася група, яка готова діяти врозріз із генеральною лінією Януковича-Медведчука.

Ідеться про щонайменше 30 депутатів, які готові голосувати "інакше" – по совісті і по здоровому глузду. Лідером цієї групи називають Сергія Тігіпка. Я також чую про те, що "Демократичну платформу" у Партії регіонів готові підтримати кілька губернаторів і кілька голів обласних організацій ПР. Бунт цієї команди слід очікувати найближчого тижня, – наголошує Шевченко.

Читайте також: Наступного тижня регіонали зможуть допомогти у формуванні нової більшості, – Томенко

Він також знає про кілька десятків депутатів, які готові голосувати за "амнісітію" без жодних додаткових умов і за "конструктивні" законопроекти, які будуть кроком назустріч Майдану і допоможуть розв'язати кризу.

Мене зараз менше всього цікавить, хто у ПР виграє від розколу партії влади – Андрій Клюєв чи Сергій Льовочкін, Віктор Медведчук чи Сергій Тігіпко... Але я дуже вірю, що цей розкол підштовхне кожного регіонала до того, щоб чітко визначитися по совісті..., – пише опозиціонер.

Шевченко переконаний, що багато хто з фракції ПР зараз вагається, тому сподівається на те, що цих нардепів все-таки вдасться переконати.

До слова, партія УДАР переконана, що участь міжнародних посередників високого рівня необхідна перш за все для того, щоб переговори між опозицією і владою були спрямовані на досягнення результату та гарантії його реалізації.