"Я вважаю, що події, які сталися сьогодні вночі на вулиці Римарській у Харкові, - добре спланована провокація" , - сказав Балута.

Він розповів, що все почалося на площі Свободи, коли до групи проросійських мітингувальників під'їхав мікроавтобус Wolksvagen Transporter з дніпропетровськими номерами. Цей мікроавтобус перебував у розшуку, тому що саме на ньому, зі слів очевидців, приїжджали невідомі в масках, які напали на учасників проросійського мітингу у суботу, 8 березня.

За словами губернатора, пасажири автобуса навмисно вступили в конфлікт з проросійськими активістами, після чого поїхали на вул. Римарську до офісу "Просвіти", де і припаркували автомобіль. За ними попрямували проросійські активісти, які до того часу вже встигли викликати "допомогу" в особі "Оплоту".

Читайте також: У Харкові під час сутичок 2 людей загинуло та 5 поранено, — Кернес [Відео]

"На Римарській сталася навмисна ескалація конфлікту, після чого провокатори спровокували напад прихильників сепаратизму і "оплотівців" на офіс "Просвіти"", - сказав Балута.

У результаті конфлікту загинули дві людини, важко поранений працівник міліції.

Зараз район, де трапився конфлікт, оточений правоохоронцями . На місці події перебувають керівники області, міста та правоохоронних структур.

Як повідомляє видання "Главное", за уточненою інформацією, у результаті конфлікту загинуло 2 людини, ще 5 людей поранені: 4 цивільних особи і один міліціонер.

Загибель двох людей та інформацію про одного постраждалого міліціонера підтвердив прокурор Харкова Євген Попович.