Про це йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Російське відомство заявило, що ситуація з простоєм “гуманітарки” стала нетерпимою, і вважає, що Київ штучно затягує усі процеси щодо погодження проїзду вантажівок з допомогою.

Російською стороною прийнято рішення діяти. Наша колона з гуманітарним вантажем починає рух у напрямку Луганська. Зрозуміло, готові до її супроводу співробітниками МКЧХ і до їх участі у розподілі допомоги. Розраховуємо, що в цій акції зможуть взяти участь і представники Російського товариства Червоного Хреста,
- йдеться в заяві.

МЗС Росії заявляє, буцімто всі необхідні гарантії безпеки проходження гуманітарного конвою було визнано, і застерігає “від будь-яких спроб зірвати суто гуманітарну місію, яка готувалася давно”.

Тим часом у Міжнародному Комітеті Червоного Хреста (МКЧХ) наполягають на підтвердженні гарантій безпеки його співробітників, які супроводжуватимуть російську гуманітарну допомогу для сходу України, перш ніж конвой зможе рушити далі.

"Одну частину автомобілів вчора перевірили, опломбували, але вони нікуди не рухаються, тому що ми очікуємо гарантій безпеки", - заявила начальник відділу зв'язків з громадськістю делегації МКЧХ в Росії, Білорусії і Молдавії Вікторія Зотикова агентству "Інтерфакс - Україна".