У БЮТі теж не бачать перспектив декриміналізувати колишніх можновладців. Навіть більше - вже підрахували, скільки років за ґратами призначить наступного тижня Тимошенко суддя Кірєєв. Прогноз опозиції - 7 років ув’язнення. У меншості планують у будь-який спосіб потрапити до Печерського суду.

“Ми категорично проти того, щоб вносити зміни в законодавство, у тому числі і кримінальне, під одну людину. Ми хотіли б системно працювати в цьому напрямку. Але тут системної роботи не виходить”, - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

“Питання недопуску до судової зали громадян - це відверте, цинічне й показове ігнорування конституційних прав. Це знакове рішення, яке чітко демонструє суспільству - доля простих людей, їх свободи життя може опинитися в руках однієї людини, яка сліпо виконує чужу волю”, - перший заступник голови фракції ‘БЮТ-Батьківщина” Андрій Кожем'якін.

Зауважимо, президентський законопроект передбачає лише декриміналізацію господарських злочинів. Тоді як опозиція наполягає на виведенні з-під кримінальної відповідальності злочинів, що підпадають під дію статей Кримінального кодексу, за якими, зокрема, судять екс-прем’єра Юлію Тимошенко та екс-голову МВС Юрія Луценка.