Боротьба з російськими олігархами

У законопроекті № 2509, співавтором якого є Левус, мова йде про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо участі іноземних осіб в суб'єктах природних монополій.

Левус розповів, що склалась дуже дивна ситуація оскільки Україна більше року у війні з Росією. І ніяких сенсаційних кроків Україна не роботь.

Часто чуємо, як наші дипломати вимагають від Заходу робити певні кроки. Та сама Україна цих кроків не робить,
— зазначив депутат.

Він нагадав, що депутати прийняли закон про санкції, якого ще ні разу не застосовували. Потрібно бути більш чесними перед західними партнерами і хлопцями, які на передовій.

Сталось так, що після Революції гідності 90% великого бізнесу фактично належить або членам "сім’ї" Януковича або російським олігархам.

"Якщо ми говиримо про загрозу нової "Русской весны", то треба задуматись над тим, що власниками чималих активів є росіяни. Виникла ідея заборонити резидентам країни-агресора бути власниками суб'єктів природніх монополій в України", — каже Левус.

Він додав, що по статистиці володіння "Обленерго", фактично крім Коломойського, 90% належить олігархам з Росії.

Читайте також: Ситуація у Росії передреволюційна, — російська опозиціонерка

"Останнє рішення, яке було в парламенті проголосовано, що Росію проголошено агресором. В санкційному пакеті пропонуємо в короткотривалі терміни провести інвентаризацію російського майна в Україні", — говорить депутат.

Загрози національній безпеці

За словами члена Комітету з питань національної безпеки і оборони, у готелі "Русь" проживали бойовики "Оплоту", і ФСБ-шники, є задокументовані факти.

Так званий тіньовий уряд, в якому зібрались найбільші злочинці та агентура Кремля, спокійно собі засідає.

"Якщо зараз не бути більш агресивним та активним — втратити шанс, який нам дала історія, буде аморально", — каже нардеп.

З 7 квітня будемо в зоні підвищеного ризику — це певна сакральна дата для "ДНР", які вважають її створенням своєї республіки,
— зазначив Андрій Левус.

Він додав, що дуже активно працює контррозвідка. Завдяки їм щодня затримується агентура.

До слова, Президент України Петро Порошенко вважає, що необхідно продовжити приватизацію державних підприємств, які не впливають на державну безпеку.