“Група “Метінвест” закликає відмовитися від кривавих методів “зачистки” Маріуполя та інших міст Донбасу... Міське життя паралізоване, міське господарство руйнується. Порушена спокійна робота металургійних комбінатів, а це не тільки робота і зарплата для маріупольців, це економічний фундамент Донецької області і всієї України”, - йдеться в заяві.

Керівники металургійних підприємств вважають, що “від бойових зіткнень на території, де живуть і працюють мирні люди, страждає насамперед населення”.

Ми закликаємо відмовитися від практики ведення в мирних містах Донбасу великомасштабних боїв із застосуванням Збройних Сил, важкої техніки і озброєння. Ми вважаємо, що українські військові, а також і інші збройні люди повинні негайно покинути місто. Ще не вичерпані всі можливості мирних переговорів. Влада ще може і повинна почути голос жителів Донбасу, - заявили в групі Ахметова.

Група “Метінвест” запропонувала “визнати непоправні помилки, здійснені в Маріуполі і інших містах Донбасу”, відвести війська, вступити в діалог з громадянами, терміново вжити компромісні політичні рішення, спрямовані на зняття соціальної напруженості.

Читайте також: Сепаратистів фінансує Ахметов, щоб “торгуватися” з владою, — Гармаш

Окрім того, група “Метінвест” в Маріуполі спільно з “муніципальною міліцією” створює народні дружини з числа працівників метталургійних комбінатів. Із завтрашнього дня ці дружини приступлять до патрулювання міста.

Документ підписали генеральний директор ТОВ “Метінвест Холдинг” Юрій Риженков, генеральний директор ПАТ “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” Юрій Зінченко та генеральний директор ПАТ “Металургійний комбінат “Азовсталь” Енвера Цкітішвілі.