Валерій Хорошковський на 9-му форумі "Ялтинської європейської стратегії" сказав, що з усіма сусідами треба мати добрі стосунки, а не вибирати між ними.

"Нас сьогодні намагаються підштовхнути до вибору: Європейський Союз або Митний союз. Відповідь дуже проста: хто не хоче жити в світі і дружбі з сусідами? Це базова цінність. З усіма сусідами треба мати добрі стосунки", - сказав він.

"З одного боку, у нас є великий стратегічний партнер - Російська Федерація, з другого боку є Європейський Союз, межі якого проходять по наших західних межах. Це не питання вибору геополітичного або геостратегічного", - сказав Хорошковський.

Перший віце-прем'єр вважає, що напрямок співпраці мають вибирати громадяни.

"Всі опитування свідчать, що від 54% до 60% населення підтримують наш рух в Європейський Союз. Будь-який політик, який протиставиться цьому завданню, не зможе довго існувати на політичній арені. Ми рухаємося до європейського співтовариства. Ми вірні своїй стратегії", - каже він.

До слова, виступаючи у Ялті, Президент Янукович заявив, що Україна шукає прийнятних шляхів для інтеграції у Митний Союз та ЄЕП.