Про це він сказав в ході круглого столу, присвяченого поліпшенню інвестиційного та ділового клімату в Україні, ініційованого Федерацією роботодавців.

"Що стосується проблеми податку на додану вартість, впевнений, що це питання можна вирішити тільки тоді, коли ми позбудемося всіх пільг з цього податку", – сказав перший віце-прем'єр.

Хорошковський зазначив, що в нинішніх умовах порушений баланс, і вимоги по відшкодуванню ПДВ перевищують можливості держави саме з тієї причини, що окремі суб'єкти, а часом і цілі галузі, користуються пільгами з цього податку.

Крім того, чиновник зазначив, що в питаннях, пов'язаних з поліпшенням бізнес-клімату, актуальними залишаються проблеми дерегуляції.

"Необхідно на законодавчому рівні змінити умови, щоб до бізнесмена приходив тільки податковий інспектор і тільки тоді, коли у нього на це є певні підстави, тому що на сьогоднішній день порахували і подивилися: близько 90 організацій мають право перевірок по відношенню до бізнесу і близько 30 організацій, які мають право призупиняти діяльність підприємств", – сказав він.