Втім перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський не прогнозує суттєвих змін до бюджетного розпису проти запланованих наприкінці минулого року. Однак уточнив, передбачати макрорезультати економіки в Україні - все одно, що тицяти пальцем у небо.

“Що стосується ВВП, та й загалом, дефіциту бюджету, Ви знаєте, це певною мірою алхімія. Адже при тій частці тіньової економіки, яка існує в нашій країні, то будь-яка форма легалізації в країні, яка відбудеться, вона може призвести до суттєвих змін, у тому числі і макроекономічних показників”, - сказав перший віце-прем’єр-міністр України Валерій Хорошковський.

Разом з тим, Хорошковський переконаний, досягти запланованих макропоказників уряду вдасться. Адже навіть перші два місяці року, які традиційно вважаються малоприбутковими, показали більш позитивну динаміку економічного приросту, аніж планувалося.

Однак складним, за його словами, питанням буде утримати у 2012-му дефіцит бюджету на прийнятному рівні. Щоби виконати це завдання, держава має реформувати НАК “Нафтогаз України”, яка має бути чи не найбільшим донором української казни.