Про це йдеться у статті "Комерсант-Україна" – "Канали поміняли русло". Основною версією продажу каналу учасники ринку вважають прагнення убезпечити актив після конфронтації з прем'єром Миколою Азаровим.

У заяві Хорошковського, яка з’явилася після нового призначення Азарова прем’єром, відзначалося, що він вважає Азарова нездатним проводити економічні реформи. Тоді в ефірі "Інтера" з'явилися сюжети з критикою влади. Прем'єр заявив, що ці сюжети є неправдивими і свідомо протистоять політиці КМУ.

"Дії Валерія Хорошковського привернули увагу "сім'ї президента", тому не виключено, що зараз за допомогою продажу каналу своєму партнерові він намагається врятувати цей актив", – відзначає джерело видання, наближене до однієї із сторін переговорів.

Як відомо, днями стало відомо, що екс-перший віце-прем'єр-міністр Хорошковський продав власнику холдингу Group DF Дмитру Фірташу за $2,5 млрд 100% UA Inter Media Group, основним активом якої є телеканал "Інтер".

До слова, політолог Володимир Фесенко вважає, що від Валерія Хорошковського варто чекати початку його власної політичної кар’єри.